05 Eylül 2013 15:27 | |
oneofgirl | Karamelli Kaymaklı Şeftali Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 6 şeftali 1 su b. toz şeker 1 kabuk tarçın 12 dilim tost ekmeği KARAMELİ İÇİN: 5 çorba k. toz şeker yarım limon 1,5 su b. su Yapılışı Ekmekleri su bardağı ağzıyla kesiyoruz. Yuvarlak kısımları fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şeftalileri soyuyoruz. İkiye kesiyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabına, çekirdek yuvaları yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına toz şekeri döküyoruz. Kabuk tarçını kırıyoruz ve üzerine atıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Karameli için, toz şekeri tavaya döküyoruz. Ocağın altını kısık olarak açıyoruz. Yarım limonu çatala batırıyoruz ve şekerin üzerinde gezdiriyoruz. Şeker iyice eriyip rengi çıkınca suyunu ilave ediyoruz. Altını kapatıyoruz. Fırından çıkardığımız ekmekleri cam fırın kabına diziyoruz. Üzerine karamelli su gezdiriyoruz. Üstlerine şeftalileri diziyoruz. Şeftalilerin çukur kısımlarına kaymak veya dondurma koyup fıstık serperek servis edebiliriz. Afiyet olsun. |