IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Demirhindili Un Helvası Tarifi (Resimli) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Kasım 2013 17:15
Violent
Demirhindili Un Helvası Tarifi (Resimli)

Demirhindili Un Helvası Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 100 gram demirhindi
    1 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    4 su bardağı un
    250’şer gram tereyağı ve hurma
    1’er çay kaşığı tarçın ve karanfil
    100 gram ceviz


Demirhindili Un Helvası Yapılışı


DEMİRHİNDİ, tozşeker ve suyu, tozşeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp, blenderden geçirin. Ayrı bir yerde unu tereyağında kavurun. Üzerine soğuk demirhindi şerbeti ilave edin. Ocağın altını kısıp, pişmeye bırakın. Kıyılmış hurma, tarçın, karanfil ve cevizi harmanlayıp macun kıvamı alana dek blenderden geçirin. Un helvasının yarısını dilediğiniz şekildeki bir kalıba bastırarak yerleştirin. Ortasına macun koyun. Üzerine kalan helvayı bastırarak yayın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip servis yapın.






Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı