IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Yulaf Kepekli Ve Biberiyeli Ekmek Tarifi (Diyet) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Kasım 2013 14:28
Violent
Yulaf Kepekli Ve Biberiyeli Ekmek Tarifi (Diyet)

Yulaf kepekli ve biberiyeli ekmek



Malzemeler
1 su bardağı yulaf kepeği
1 su bardağı beyaz un (ya da tam buğday unu ile değiştirin)
3 su bardağı tam buğday unu
3 çorba kaşığı taze biberiye (ince doğranmış)
3 çorba kaşığı ayçekirdeği (ayıklanmış ve iri taneler halinde dövülmüş)
3 çorba kaşığı çörekotu (havanda dövülmüş)
1 çorba kaşığı ısırgan tohumu (havanda dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz (dilerseniz daha fazla ekleyebilirsiniz)
2 su bardağı su


maya için;
1 adet yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı ılık su


üzeri için;
1 çorba kaşığı çekirdek
2 çorba kaşığı yulaf kepeği


Hazırlanışı:
- Bir kasede maya malzemelerini karıştırarak mayayı hazırlayın ve kabarmasını bekleyin.


- Büyük bir kasede (mikserde karıştıracaksanız mikser kabında) un ve diğer kuru malzemeleri birlikte karıştırın. İçine kabaran mayayı ve 2 bardak suyu ekleyin ve iyice yoğurarak çok sert olmayan ama ele de yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edin. (Bu aşamada hamur sert olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz. Kullanılan farklı un markaları farklı miktarlarda su çekebiliyor.) Ekmek hamuru yoğurabileceğiniz güçlü bir mikseriniz varsa daha iyi bir hamur elde edersiniz. Ben mikserde hazırlıyorum.


- Hazırladığınız hamuru içini çok az sıvı yağ ile yağladığınız büyükçe bir kaseye alın ve kasenin üzerini mutfak örtüsüyle örtün. Hamur iki katına çıkıncaya kadar kabarmasını bekleyin.


- Kabaran hamuru unlanmış tezgahta tekrar hafifçe yoğurarak iki parçaya bölün ve içini unladığınız kalıplara paylaştırın. Ya da (30-35 cm) büyük bir tepsi tercih edin. Üzerlerini örtün ve tekrar iki katı kadar kabarmasını bekleyin. Ben biri yuvarlak (20 cm) diğeri dikdörtgen iki kek kalıbında pişiriyorum. Dikdörgen kalıpta hazırladığınız ekmek tost ya da sandviçler için çok uygun oluyor.


- Hazır olunca üzerine hafifçe su serperek bolca çekirdek ve yulaf kepeği serpin. Fırına bir kase su koyarak (buhar yapması için) 220 derecede iyice ısıtın ve kalıpları sıcak fırına koyun. 220 derecede 10 dakika pişirdikten sonra ısıyı 200 dereceye düşürüp kabuğu sertleşinceye kadar pişirin. (Bir kürdanı tam ortasına batırarak test edebilirsiniz. Kürdana hamur yapışmaması gerekiyor.)


-Ayçekirdeği, çörekotu ya da ısırgan tohumundan herhangi birini (ya da ikisini) kullanmak istemiyorsanız onun yerine sevdiğiniz bir tohumu kullanabilirsiniz.


- Fırından aldıktan sonra kalıptan çıkarın ve bir telin üzerinde soğutun.

Ekmeklerinizi buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı