IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Hacapuri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Kasım 2013 12:51
Letisya
Hacapuri

Genel Bilgiler
Kategori : Hamur İşi Tarifleri
Mutfak : Dünya Mutfağı
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 40 dk
Malzemeler
- 1 Yemek kaşığı Fındık Yağı
- 3 Adet Kuru Soğan
- Kararında Kaşar Peyniri, Lor Peyniri
Hamuru İçin
- 1 Paket Maya
- 2 Su bardağı Süt
- Yarım Çay kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 5 Adet Yumurta
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında Un
Hazırlanışı
1 cezve süt orta ocak ateşinde kaynatılır. Kaynadıktan sonra bir kaba konularak üzerine 1 bardak soğuk süt eklenir. İçerisine 1 paket maya ilave edildikten sonra 1 bardak zeytinyağı ilave edilir. Un konulurken 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığının ucu ile şeker konulur. Harç karıştırılırken alabildiği kadar un ilave edilir. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olmalıdır. 5 adet yumurta orta ocak ateşinde su ile haşlanmaya bırakılır. Yumurtanın kıvamı katı(rafadan)olması gerekmektedir. Bu işlem hazır ekmek hamuru ile de yapılabilir. Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir. 3 adet büyük boy kuru soğan soyulup temizlendikten sonra yarım ay şeklinde doğranır. Soğanlar 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek el ile yoğrulur. Yumurtalar soyularak yuvarlar olarak kesilir. Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. Tuzla ovulan soğanların suyu sıkılır. Biraz kaşar biraz da lor peyniri rendeleyerek soğanlar ile karıştırılır. Peynirli soğanlara göz kararı çörekotu karıştırılarak el ile yoğrulur. Dinlendirilen hamur ikiye bölünerek fırın tepsisine yayılır. Hemen üzerine soğanlı harç ve kesilmiş yumurtalar da yayılarak eklenir. Hamurun üzeri kalan hamur ile kapatılır. Üzerine 1 adet yumurta akının içerisine 1 yemek kaşığı kadar fındık yağı eklenerek böreğin üzerine sürülür. Ardından üzeri çörek otu ile süslenerek fırına verilerek pişirilir. Fırın 180 derecede 40 dakika kadar pişirilir.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2692 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 449 Kcal
Doğal Beslenme
Bu yemekteki malzemeler şu anki mevsimde doğal olarak elde edilebilmektedir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı