IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Laz Baklavası Tarifi (Resimli) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Ocak 2014 16:06
Elysian
Cevap: Laz Baklavası Tarifi (Resimli)

Biz buna laz baklavası değil de laz böreği diyoruz çok da meşhurdur ayrıca
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
02 Ocak 2014 21:44
Violent
Laz Baklavası Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler


  • 1 kg un
    2 su bardağından bir parmak eksik süt
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    3 adet yumurta
    1 su bardağı eritilmiş tereyağı

    Hamuru açmak için: 3 su bardağı mısır nişastası

    Kreması için: 1 kg süt
    1 su bardağı+4 çorba kaşığı tozşeker
    1 su bardağı un

    Şerbeti için:
    3 su bardağı tozşeker
    İki buçuk su bardağı süt
    Yarım limonun suyu


Laz Baklavası Yapılışı


UN, süt, sıvıyağ ve yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker ve unu karıştırıp ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın ve soğumaya bırakın. Şerbeti için, tozşeker ve sütüiyice kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Merdane yardımıyla ve bol nişasta ile küçük yuvarlaklar açın. Hamuru ikişerli katlar olacak şekilde gruplara ayırın. İkişerli yuvarlakları orta büyüklükteki yuvarlak fırın tepsisi ebadında yeniden açın. Yağlanmış yuvarlak tepsiye açtığınız hamurun bir katını yayın. Üzerine, hazırladığınız soğuk kremayı yayın. Diğer yufkaları serin. Dilimleyip, tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, rengi dönene dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti gezdirin. 20 dakika dinlendirip servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı