03 Şubat 2014 20:55 | |
Rhytia | Sarı Yeşil Pilav Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinci 1 tatlı kaşığı tereyağı 1.5 yemek kaşığı fındık yağı 1 çay bardağı bezelye 1 çay bardağı mısır 10 dal dereotu Hazırlanışı: Pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra birkaç kez yıkayıp süzün. Tereyağını ve fındık yağını pilavı pişireceğiniz tencerede ısıtın. Pirinci ekleyip kavurun. 1.5 su bardağı sıcak suyu, bezelyeyi ve mısırı ilave edin. Bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotunu ekleyip 5 dakika demlendikten sonra servis yapın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |