IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Fırında Diyet Uskumru Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
23 Şubat 2014 13:59
Elysian
Fırında Diyet Uskumru


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Balık türlerinden olan uskumru demir bakımından zengin bir çeşittir. Diyet listelerine baktığınızda genelde balık görebilirsiniz. Bu balık seçeneğini uskumrudan yana kullanmanız her zaman sizin yararınıza olacaktır. Aslında sadece diyet listelerinde değil normal olarak da balık tüketimini aksatmamak gerekmektedir. En azından 2 haftada 1 kez balık tüketimi yapıldığı taktirde vücudun demir eksikliğini bir nebze olsun gidermiş olabilirsiniz.

Uskumru balığını tavada pişirmekten ziyade fırında pişirmeniz içini çekmesini ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Diyet listelerinde olan balık türlerini genelde fırında pişirilmesini önerebiliriz. Çünkü tavada kızartılan balık yağ bakımından biraz daha fazla olacağı için vücuda zararlı olabilmektedir. Yağın kiloları sevdiğini herkes biliyor.

Fırında Diyet Uskumru

Malzemeler
- 2 kg temizlenmiş uskumru balığı
- 3 adet soyulmuş soğan
- 6 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber

Fırında Diyet Uskumru Tarifi
- Temizlenmiş uskumruları güzelce yıkayıp kenarlarına göz kararı bıçak yardımı ile 3-4 adet çizikler atın. Bu çizikler balıkların daha kolay pişmesini sağlar
- Balıkları tuzlayıp bir kaba koyun
- Soğanlardan birini doğrayıp bir kabın içine koyun, daha sonra doğramış olduğunuz sarımsakları, tuzu ve karabiberi de ekleyerek karıştırarak harç yapın
- Fırın tepsisine balıkları yerleştirip yapmış olduğunuz harç ile kalan kısımları doldurun
- Kalan 2 soğanı da küp şeklinde doğrayıp tepsinin üzerine serpiştirin
- Daha sonra limonu küçük dilimler hâlinde doğrayıp balıkların kenarlarına koyun
- En son da yapmış olduğunuz tepsinin üzerine 2 kaşık zeytinyağını gezdirerek folyo yardımı ile güzelce sarın
- Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırınınızda 50 dakika kadar pişirin
- Son 15-20 dakika tepsiden folyoyu alarak balıkların kızarmasını sağlayabilirsiniz
- Servis ederken yanına roko, marul ve yeşil soğan gibi yeşillikler ile süslemenizi önerebiliriz

Afiyet olsun

Not: Uskumruları fırın tepsisine yerleştirmeden önce tepsinin altına fırın kağıdı koyarsanız tepsinin daha kolay temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı