25 Şubat 2014 12:51 | |
Elysian | Mantarlı Yaprak Sarma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Asma Yaprağı 200 Gr. Kıyma 3 Soğan 1 Kase Mantar 1 Su B. Pirinç 1 Tutam Dereotu 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Taze Nane 1 Çorba K. Domates Salçası 1 Çorba K. Biber Salçası Sıvıyağ Tuz Karabiber Su Tabanı İçin: 1 Havuç Üzeri İçin: Yoğurt Hazırlanışı: Havucu doğrayıp derin bir tencerenin tabanına döşüyoruz. Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Dereotu, maydanoz ve naneyi ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Mantarları ince bir şekilde doğrayıp katıyoruz. Domates salçası, biber salçası, sıvıyağ ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Haşlanmış asma yapraklarının baş kısmına mantarlı harcımızdan koyup sarıyoruz. Tabanına havuç dizmiş olduğumuz tencereye sarmaları diziyoruz. Üzerine sıvıyağ döküp tuz serpiyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküyoruz. Ters çevrilmiş tabak koyuyoruz. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz. Piştikten sonra yoğurt ile servis ediyoruz. Afiyet olsun. |