25 Şubat 2014 13:15 | |
Elysian | Dereotlu Bulgur Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı bulgur 2 adet kuru soğan 4 adet sivri biber 2 diş sarımsak 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz Yarım demet dereotu 4 su bardağı su veya et suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağı Karabiber Yapılışı Tereyağını tavaya koyalım. 1 kaşık sıvıyağı ilave edelim. Küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim. Pembeleşene kadar kavuralım. Ezilmiş veya küçük küçük doğranmış sarımsakları da ilave edelim. 1-2 dakika da bu şekilde karıştıralım. Şimdi bulguru ilave edelim. 4-5 dakika kavuralım. Sivri biberleri ve et suyumuzu ilave edelim. Kapağını kapatıp kaynayana kadar bekleyelim. Şimdi içerisine tuzu, karabiber ve dereotumuzun yarısını ilave edelim. Kapağı kapatıp 10-15 dakika pişirmeye bırakalım. Piştikten sonra kalan dereotunu ilave edelim. Yaklaşık 15-20 dakika demlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |