08 Mart 2014 09:52 | |
Elysian | Bezelyeli Mısırlı Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2.5 su bardağı makarna Tuz Dereotu Mısır Bezelye Sıvıyağ Su Margarin Tarif 2.5 su bardağı kadar tencerenin içine su koyulur. Tencerenin içine tuz ilave edilir. Ekledikten sonra tencrenin altı açılır, su kaynamadan önce içine sıvı yağ eklenir. Su kaynadıktan sonra içerisine makarnalar eklenir. Maknalar piştikten sonra süzülür, süzme işlemi sırasında ılık su kullanmayı unutmayın. Tencerenin içerisini margarini ekleyerek, erimesini bekiyoruz. Eridikten sonra tencerenin içine hazırlamış olduğumuz makarnaları tekrardan ekliyoruz. Makarnamızı kavurduktan sonra makarnamızı tekrardan tabağımıza alıyoruz. Tabağa aldığımız makarnanın üzerine mısır, bezelye ve dere otunu ekliyoruz. Afiyet olsun. |