06 Nisan 2014 09:00 | |
Elysian | Vişneli Üzümlü Parfe Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 yumurta akı 1/2 su bardağı şeker 1 poşet krem şanti 1/2 su bardağı süt 1 küçük salkım çekirdeksiz üzüm 100-150 gram vişne veya kiraz Yapılışı: Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım. Bu arada şekeri azar azar ve çırpmaya devam, ederek ekleyelim. Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk süt ile koyula*şana dek çırpalım. İçine yumurta akını çekir*dekleri çıkarttığımız vişne veya kirazları, üzüm tanelerini ekleyip karıştıralım. Dikdörtgen bir kek kalıbını veya yuvarlak bir büyük kasenin içi*ni şeffaf folyo ile kaplayalım. Folyonun kenarla*rını kalıbın dışına taşıralım. İçine parfe harcını boşaltıp düzgünce yayalım. Parfeyi buzlukta do*nana dek bekletelim. Servisten 10 dakika önce kalı*bı dolaptan alıp ters çevirelim üzerindeki folyoyu çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun… (Alıntıdır) |