IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Mengen Pilavı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
21 Nisan 2014 09:16
Elysian
Mengen Pilavı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Eti pişirmek için 1 çay bardağı su
Pilavı pişirmek için 4,5 su bardağı su
100 gr ceviz
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
250 gr tereyağı
250 gr kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
2 adet doğranmış soğan
200 gr mantar
3 adet doğranmış domates
1 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı

Tereyağımızdan bir yemek kaşığı kadar alıp düdüklü tenceremize koyup altını açalım. Soğanları ilave edip soteleyelim. En az 2-3 dakika kavuralım. Soğanlardan sonra etimizi ilave edip en az 5 dakika çevirerek kavuralım.

Şimdi bir çay bardağı suyu ilave edip bir kere karıştıralım. Düdüklümüzün kapağını kapatalım. Düdüklümüz kaynadıktan sonra 30 dakika kadar etlerimizi pişmeye bırakalım.

Şimdi pilavımıza geçelim. Yine bir kaşık tereyağını tencereden eritelim. Tereyağımız eridikten sonra pirinci ilave edip kavuralım. 4/3 su bardağı suyu kavurmuş olduğumuz pirincin üzerine dökelim. Tuzu ilave edip bir kere hafif bi şekilde karıştıralım. Gazı sonuna kadar açabiliriz. Kaynadıktan hemen sonra gazı kısıp suyun çekmesini bekleyelim. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyelim.

Düdüklünün içerisine mantar, şeker ve domatesi ilave edip tekrar düdüklünün altını açıp bir kez döndürelim. Düdüklünün kapağını kapatıp sotelenmeye bırakalım. Sotelenin malzemeyi pilavın üzerine alabiliriz.

Tereyağının kalan yarısını kızdıralım. Pilavımızın üzerine gezdirelim. İşlemimiz bitti servis için pilav üzerine karabiber, biraz kekik, biraz dereotu ve bolca ceviz ilave edelim. Afiyet olsun.

(hangitarif)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı