IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Milföylü Gül Börek Resimli Anlatım Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
25 Nisan 2014 10:08
Elysian
Milföylü Gül Börek Resimli Anlatım


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

Milföy hamuru
Salam
1 ad. kabak
Tuz, karabiber, zeytinyağı
1 ad. yumurta sarısı

Milföylü gül böreği nasıl yapılır?

1-Milföy hamurunu dikey olarak beş dilime ayırın. Salamları yarım ay şeklinde dilimleyin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


2-Kabakları yıkadıktan sonra dış yüzeylerine çatalla çizgiler çekip çok ince dilimleyin. Onları da yarım ay kesin. Üzerine biraz tuz, çekme karabiber ve zeytinyağı gezdirip karıştırın.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3-Şerit milföy hamurlarının üzerine isterseniz salam ve kabak karışık olarak, isterseniz ayrı ayrı döşeyip elinizle kıvırın. Oluşan çiçeklerin etrafına yumurta sarısı sürüp 180 derece kızgın fırında kızarana kadar 15-17 dakika pişirin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Milföy yağlı bir hamur olduğu için fırın tam kızmadan börekleri sürmeyin, yağını salar. Buzluktan milföylerin kullanacağınız kadarını dolaba indirin kullanmadan beş dakika önce dışarı çıkarmanız kafi gelecektir. Sıcakken tüketin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afiyet olsun…
Not: Tarifi değişik malzemelerle uygulamak mümkün, arzu ederseniz mevsime göre patlıcan, haşlanmış yada fırınlanmış pancar vb. sebzeler de kullanabilirsiniz.

(lezzetyolu)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı