25 Nisan 2014 11:18 | |
Elysian | Şeftalili Mousse Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme listesi 2 adet yumurta sarısı 120 gr pudra şekeri 3 adet şeftali 200 ml krema 100 ml süt 10 gr toz jelatin 1 paket şekerli vanilin 80 gr kavrulmuş badem 1/3 çay bardağı su Tarif Yumurta sarısı ve pudra şekerini birbirine yedirerek çırpın. Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve rondoda püre haline getirin. Toz jelatinle suyu karıştırın ve şişmesini bekleyin. Tencerenin içine krema, süt ve şekerli vanilin koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Jelatini kremaya ekleyerek içinde eritin. Şeftali püresini ekleyin, karıştırın. Yumurtalı karışımı ekleyip spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Kaselere paylaştırın ve 1 gün buzdolabında bekletin. Dilerseniz kavrulmuş badem ve şeftali dilimleri ile servis edin. Afiyet olsun. |