IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Focaccio (İtalyan Ekmeği) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Nisan 2014 17:20
Elysian
Focaccio (İtalyan Ekmeği)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

500 gr un ( biz tam buğday unu kullandık )
375 ml su
35 gr kurutulmuş domates
20 gr zeytinyağı
90 gr doğranmış siyah zeytin
30 gr yaş maya
10 gr tuz
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
1 orta boy soğan

Focaccia yapımıyla ilgili detaylar

1-Kuru domatesleri ölçtüğünüz suyun içerisinde beklemeye bırakın. Taze baharatları ince ince kıyın.

2-Focaccianın geleneksel tarifinde biberiyeler ekmeğin üzerine serpiştiriliyor. Biz hamura karıştıracağız. Mayayı ölçtüğünüz sudan bir miktar kullanarak bir kapta erimesini sağlayın.

3-Soğanı yarım ay şeklinde ince ince kıyın ve karamelize edin. Soğanın içinde bulunan doğal şeker mayanın daha iyi çalışmasına yardımcı olacak. Soğan kullanmamış olsaydık hamura 15 gr bal eklememiz gerekiyordu. Soğanların çok az yağ ile karamelize edilmesi gerekiyor aksi halde ekmeğin içinde yağ bırakır, soğumaya bırakın.

4-Yoğurma kabına unu dökün, kenarlarına tuzu serpin. Ortasına çözülmüş mayayı ve zeytinyağını ekledikten sonra su ilave ederek yoğurmaya başlayın.

Tuz başlangıçta maya ile temas ederse mayanın çalışmasına izin vermez.

5-Hamur kıvam aldıktan sonra, domatesleri, zeytinleri, soğanları ve taze baharatları ekleyip yoğurmaya devam edin.

6-Yağlanmış ekmek tavasına hamuru yerleştirip şekil verin. Bu halde yaklaşık 30 dakika bekletip mayalanmasına izin verin. Kabardığını göreceksiniz. Fırını 180 derece ısıtın ve 25-30 dakika pişirin.

7-Çıkınca üzerine zeytinyağı sürün. Tel bir ızgaranın üzerinde kalıbından çıkararak soğumaya bırakın. Kalıbın içerisinde soğursa terleme yapar ve ekmeğiniz ıslanır.

Ekmeğimizin renginin bu kadar koyu olması kullandığımız undan kaynaklanıyor. Aynı tarifi beyaz un kullanarak yapabilirsiniz. Farklı bir lezzet sizi bekliyor. Lezzetine doyamayacaksınız…

Afiyet olsun.

(lezzetyolu)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı