IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Siyah Pirinçli Risotto Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
29 Nisan 2014 13:26
Elysian
Siyah Pirinçli Risotto


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

1 su bardağı siyah pirinç
1 çay bardağı üzüm sirkesi
zeytinyağı
1 ad orta boy soğan
3 yemek kaşığı küp doğranmış soğuk tereyağı
1 çay bardağı toz parmesan
tuz ve karabiber
sebze suyu

Sebze suyu için...


3 dal kereviz sapı yoksa kök kereviz de olur
1 büyük soğan
2 küçük havuç
2 sap pırasa
1 sap taze rezene(olmasa da olur)
zeytinyağı

Baharat torbası(Sachet d'Épices)

1 tutam maydanoz sapı
2 ad. defne yaprağı
tane karabiber
kuru kekik
sarımsak
ip
tülbent

Siyah pirinçli risotto nasıl yapılır?

1-Öncelikle risottoyu yapmak için sebze suyuna ihtiyacınız var. Lezzetine güvendiğiniz bir sebze suyunuz yoksa mutlaka kolay tarifle sebze suyu hazırlamak gerek. Normal su ile bu risottonun hiçbir tadı olmaz. Sebze suyu için gerekli malzemeleri kabaca irice doğrayın. Temiz bir tülbent yada kaynayan suya dirençli bir bonenin içerisine bir tutam maydanoz sapı, bir tutam kuru kekik,sarımsak, defne yaprağı ve 7-8 tane tane karabiber koyup bir iple boneyi bağlayın. Bu torbayı aroma vermesi için baharat torbası olarak kullanacağız. Profesyonel mutfaklarda bu torbaya “Sachet d’Épices” deniliyor.


2-Derin bir tencereye 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı koyup irice doğranmış sebzeleri ekleyip renk almadan 4-5 dk. azıcık kavurun. Üzerine 2- 2,5 litreden az olmamak kaydıyla su doldurun. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ocakta lezzetlenmeye bırakın. 25 dakika sonra hazırladığınız baharat torbasını tencereye ilave edin.


3- Suyunuz kaynamaya başladıktan en az 15 dakika sonra risotto yapmaya başlayabilirsiniz. Sebze suyunun biraz lezzetlenmesi için kaynaması gerek. Geniş bir tavaya (elinizle sallayabileceğiniz, kaldırabileceğiniz bir ağırlıkta olmalı)3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.


4-Soğanı çok küçük küp doğrayın. Pirinç taneleri kadar ufak olmalı ağıza gelmemeli. Tavayı kızdırıp soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar ölünce pirinçleri yıkamadan tavaya ekleyin. VEEEE kavurmaya başlayın kocaman bir veee yaptım çünkü bu haliyle en az 10 dakika kavuracağız. Ateş orta ısıda olacak. Sürekli aralıklarla sallamak gerek ki ne soğanlar ne de pirinçler yanmasın.


5- Pirinçler kavrulduğunda kaynamaya devam eden sebze suyundan bir kepçe pirinçlerin üzerine verin ve sirkeyi ekleyin. Bu tarifin orjinalinde şarap kullanılıyor, ben alkol tüketmediğim için sirkeyle yapmayı tercih ettim. Sallayarak karıştırmaya devam edin. Suyunu çekmeye yakın bir kepçe daha ve sonra bir kepçe daha, bir kepçe daha, diye diye yaklaşık 45 dakika pişirmeye devam edin. Bu süreçte sebze suyunuz kaynamaya hep devam etsin. Suyunuz azaldıkça üzerine su ilave ederek kaynatmaya devam edebilirsiniz.


6-Bir kepçe daha su verdikten sonra, suyunu biraz çektirip yüzmeyecek ama susuz da olmayacak. dolapta beklettiğiniz soğuk tereyağlarını üzerine ekleyip sallayarak karıştırın. Soğuk tereyağı risottonun suyunu bağlar ve koyulaşıp parlamasını sağlar. Tereyağınız sıcak olursa aynı etkiyi vermez. Taze çekilmiş karabiber ve hafif tuz serpin. Üzerine parmesanı ekleyip karıştırıp kapatın.


Risottonuz servise hazır. Bekletmeden soğutmadan hemen servis yapın. Yanına ızgara bonfile ile servis yapilabilir. Üzerine azıcık da çiğ krema
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
afiyetler olsun.

(lezzetyolu)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı