02 Mayıs 2014 14:50 | |
Elysian | Ispanaklı Puding Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg süt 4 çorba kaşığı dolusu un 8 çorba kaşığı tozşeker 1 adet yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 10 yaprak ıspanak Üzerine: Portakal reçeli Ispanaklı Puding Yapılışı BİR tencereye sütü, unu, şekeri, yumurta sarısını koyun. Çırpma teli ile devamlı karıştırıp koyu muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ve vanilyayı katın. Mikserle 15 dakika çırpın. İyice soğuyunca da, robotta ince kıyılmış 1 çorba kaşığı ıspanağı ekleyip, karıştırın. Islatılmış krem kramel kaselerine muhallebiyi doldurun. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Portakal reçeli ile süsleyip servis yapın. (sofra) |