03 Mayıs 2014 11:01 | |
Elysian | Sakızlı Şeftali Kayısı Marmelatı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bir buçuk kg şeftali Bir buçuk kg kayısı 3 çorba kaşığı su 5 su bardağı tozşeker 5 parça mercimek büyüklüğünde damla sakızı 4 çorba kaşığı limon suyu Sakızlı Şeftali-Kayısı Marmeladı Yapılışı ŞEFTALİLERİN kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyerek bir tencereye alın. Üzerine çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz kayısıları ve suyu ilave edin. Meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Damla sakızını derin dondurucuda 15 dakika bekletin. Çıkarıp havanda dövün. Ilınan meyveleri blenderden geçirip yeniden tencereye alın. Üzerine tozşeker ve damla sakızı ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 45 dakika pişirin. Üzerine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. (sofra) |