IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kıymalı Nohutlu Brüksel Lahanası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Mayıs 2014 22:23
Cappy
Kıymalı Nohutlu Brüksel Lahanası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

Yarım kg. brüksel lahanası
1 orta boy patates
1 su bardağı haşlanmış nohut
200 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, zeytinyağı, 2 dilim limon
Yeteri kadar su

Nasıl Yapılır?

Lahanaları ayıklayıp yıkayın. Kök kısımlarına bıçakla 1 cm derinliğinde kesikler atın. Kaynayan tuzlu ve limon dilimlerinin de olduğu suyun içine atın. Sadece bir taşım kaynatıp suyunu süzün.
Diğer tarafta küp doğranmış soğan ve kıymayı az zeytinyağında kavurun. Varsa kırmızı biberde ekleyebilirsiniz. Ben doğrayıp buzluğa attığım biberlerden kullandım.
Salçayı ekleyip eritin.
Suyu ilave edin. Kaynamaya başlayınca küp doğranmış patatesi atın. 2 dakika sonra brüksel lahanasını atın. İnmeye yakın nohudu ilave edin. Brüksel lahanaları çok aşırı yumuşamasın. Kendi sıcaklığıyla da pişmeye devam ediyor.
En az yarım saat dinlenen yemeğimiz servise hazır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı