IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Kakaolu Tart Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
07 Mayıs 2014 16:03
AngeL
Kakaolu Tart

Keki için:
  • 2 yumurta
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1/2 kahve fincanı kakao
  • 2. 5 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
  • Yarım çay bardağı süt
Kreması için:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Çırpma kabında şeker ve yumurtayı çırpılır. Üzerine kakao eklenip karıştırılır. Sıvı yağ ve yoğurt da ilave edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir ve iyice karıştırılır. Margarin ile yağlanmış olan tart kalıbına harç boşaltılır. 175 derecede ısınan fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınır. Süt ile özellikle kenarları ıslatılır.
Krema için süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve nişasta bir tencereye alınır. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılıp pişirilir. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağı eklenip çırpılır. Kekin çukur kalan kısmına yaptığımız krema boşaltılır. Üzeri hindistan cevizi yada toz fıstık ile süslenip servis yapılır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı