07 Mayıs 2014 23:59 | |
Burce | Karamelize Ananaslı Yeşil Salata Malzemeler: 1 adet küçük marul yada göbek salata 1 adet küçük boy kırmızı soğan yarım demet maydanoz isteğe göre mevsim yeşillikleri zeytinyağı limon 3 dilim ananas anansları sotelemek için 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: 1- Marul ve maydanozu 2 su yıkayıp doğrayın. 2- Soğanın kabuklarını soyup halka halka doğrayın ve halkaları fotoğraftaki gibi birbirinden ayırın. 3- Ananasını bütün ise soyup 1 cm kalınlığında dilimleyin ve küçük parçalara bölün. 4- Yıkayıp dilimlediğiniz yeşil salatayı servis tabağına alın ve karıştırın. 5- Küçük bir tavaya tereyağını koyun ve kızdırın. Dilimlediğiniz ananasları tavaya atın, hafifçe kızarıncaya kadar çevirerek pişirin ve ocaktan alın. 6- Pişen ananslar soğuyunca hazırladığınız yeşilliklerin üzerine serpiştirin, zeytinyağını ve limonunu ekleterek servis yapın. |