13 Mayıs 2014 14:20 | |
Elysian | Kırmızı Meyve Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım kg vişne Yarım kg çilek Yarım kg böğürtlen 200 gram yaban mersini Dört buçuk su bardağı tozşeker 1 adet limonun suyu Kırmızı Meyve Reçeli Yapılışı VİŞNELERİN çekirdeklerini çıkarıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozşeker ekleyin. Çilekleri temizleyip vişnenin üzerine yayın. 1 su bardağı tozşeker gezdirin. Böğürtleni ve yaban mersinini yıkayıp süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine kalan şekeri gezdirin ve kapağını kapatın. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra ocağa oturtun. Kısık ateşte, arada bir tencereyi sallayarak reçeli karıştırın ve üzerinde biriken köpükleri alıp, 1 saat pişirin. Limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Soğuduktan sonra temiz ve kuru kavanozlara aktarın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın. (sofra) |