IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Ev Usulü Cevizli Tahin Helvası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Mayıs 2014 13:01
Cappy
Ev Usulü Cevizli Tahin Helvası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

2 kg. küncü( kabuklu susam)
500 gr. ceviz içi


Cevizli Doğal helva nasıl Yapılır?

Küncüyü yıkayarak toprağından arındırın. İnce bir elekten yeniden geçirin. Taşı vs. varsa kontrol ederek ayıklayın.
Küncüyü kuruduktan sonra, tavada veya bizim yaptığımız gibi bir sac da kavurun. Kavururken, elinize bir kaç tane alıp ezin. Kabukları kolay ayrılıyorsa, kavrulma işlemi tamamlanmış demektir.
Ceviz içi ve kavrulmuş küncüyü tercihen kıyma makinasından, yoksa robottan, yağı çıkana kadar çekin. Biz dört kez makinadan çektik.
Eğer pekmezle yemeyi sevmiyorsanız, malzemeleri makinadan çekerken içine toz şeker ekleyin. Tadını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayın.
Helvayı ağzı kapaklı saklama kaplarına sıkıca bastırarak yerleştirin.
Yiyeceğiniz zaman tabağa 2 kaşık helvadan koyup, üzerine bal veya pekmez gezdirin.
Doğal helvamız aylar boyunca bozulmadan kalabilir. Afiyet şifa olsun

NOT: Şeker veya pekmez karıştırılmamış haliyle bu helva, içli köftelere ve kömbe tarzı böreklere de konuluyor. Ve tadı gerçekten çok nefis oluyor.



(alıntı)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı