IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Patlıcanlı dana kavurma tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
14 Mayıs 2014 21:37
Burce
Patlıcanlı dana kavurma tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Patlıcanlı dana kavurma
Kavurma Malzemeleri:

2 adet patlıcan

300 gram bonfile

2 çorba kaşığı tereyağı

10 adet arpacık soğan

3 diş kıyılmış sarmısak

2 adet domates

3 adet sivri biber

1 adet küçük kırmızı biber

Yeteri kadar sıcak su

Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Kavurma Yapılışı:

Patlıcanları arzunuza göre sıvıyağda kızartın ya da ocakta kavurun.

Daha sonra kabuklarını soyun.

Kuşbaşı doğrayıp, 1 çorba kaşığı tereyağında sote edin ve kenara alın.

Diğer taraftan eti bir tencereye alıp suyunu salıp yeniden çekinceye kadar kavurun.

Üzerine 1 su bardağı su katıp, et yumuşayana dek (gerekirse su ilave ederek)pişirin.

Üzerine kalan tereyağı, arpacık soğan ve sarmısağı ekleyin.

Soğanların rengi dönene dek kavurup üzerine doğranmış domates, sivri biber, kırmızı biber, tuz, karabiber, pulbiber ve yenibahar ilave edin.

5-10 dakika pişirip ocaktan alın.

Patlıcanı servis tabağına koyun.

Üzerine eti ekleyip servis yapın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı