IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Karpuz Macunu (Akdeniz Mutfağı) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Mayıs 2014 09:17
Elysian
Karpuz Macunu (Akdeniz Mutfağı)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 adet orta boy karpuz
Yarım kg sönmemiş kireç
Su,
3 adet limonun suyu
Bir buçuk kg tozşeker
1 adet çubuk vanilya

Karpuz Macunu Yapılışı

Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7x4 cm büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kabuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba su ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. Tozşekeri ve vanilyayı ekleyin. Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynatın. Soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı