21 Mayıs 2014 10:14 | |
Elysian | İtalyan Mutfağı'ndan Porçini Mantarlı Risotto Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan Yarım su bardağı beyaz şarap 150 gram risotto pirinci 40 gram porçini mantarı 2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 3 su bardağı sebze suyu Tuz, karabiber Porçini Mantarlı Risotto Yapılışı Bir tencerede tereyağı ile ince kıyılmış soğanı kavurun. Küçük doğranmış porçini mantarlarını ekleyip karıştırın. Pirinci ve şarabı ekleyip, şarap çekene kadar pişirin. Sebze suyunu ekleyip devamlı karıştırarak, kıvam alıncaya kadar (hafif lapa bir kıvam) kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp, tereyağını ve parmesan peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp servis yapın. sofra |