24 Mayıs 2014 14:42 | |
AdobeAjans | Cevap: Şalgam Dolması olsada yesek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
24 Mayıs 2014 14:31 | |
Elysian | Cevap: Şalgam Dolması Şeklen güzel bişeye benziyor ben de ilk duydum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Erzincan yöresine aitmiş Erzincanlılar bilir sanırım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
24 Mayıs 2014 14:24 | |
AftieL | Cevap: Şalgam Dolması Hiç duymamıştım yiyipte tadını bile var mı? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
24 Mayıs 2014 11:08 | |
Elysian | Şalgam Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg şalgam 200 gram kıyma 1 çay bardağı bulgur 1 adet soğan, 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça Reyhan, tuz, karabiber Şalgam Dolması Yapılışı Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyip ilave edin. Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi katın. Karıştırın. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın. Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin. Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin. Su ilave edin. Şalgamlar yumuşayana dek pişirin. Üzerine reyhan ilave edip servis yapın. sofra |