IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Lübnan Mutfağı'ndan Kıbbe Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
31 Mayıs 2014 11:34
Elysian
Lübnan Mutfağı'ndan Kıbbe Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram bulgur
250 gram yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
1 adet soğan
Yeteri kadar tuz

Harcı için:

500 gram kuzu kıyması
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2’şer çorba kaşığı iri kıyılmış antepfıstığı ve ceviz
1’er çorba kaşığı karabiber,
hazır sebzeli çeşni, yenibahar,
kimyon ve tuz
Yarım demet kıyılmış maydanoz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Kıbbe Yapılışı

BULGURU ıslatıp, 30 dakika dinlendirin. Derin bir kapta kıyma, bulgur, yenibahar, sebzeli çeşni, kıyılmış
soğan ve tuzu iyice yoğurun. Harcı için kuzu kıymasını, soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine dolmalık
fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Antepfıstığı ceviz, karabiber, sebzeli çeşni, yenibahar, kimyon tuz ve maydanozu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Bulgurlu karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve parmağınızla içini oyun. Harçtan koyup kapatın. Tüm malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı