02 Haziran 2014 20:26 | |
Elysian | Cevap: Güllaç Pastası tarifi Acayip güzel görünüyor, böyle soğuk bir tatlı olsa şimdi gerçekten de on numara olurdu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
02 Haziran 2014 20:22 | |
Seyra | Güllaç Pastası tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. - 2 güllaç yaprağı - 1 su bardağı şekerli süt karışımı - 2 top dondurma Güllacın şekerli sütünü hazırlarken, 1 litre süte 1 su bardağı toz şeker koyuyorum. Ne çok şekerli oluyor, ne az şekerli. Bana göre iyi bir kıvam oluyor. 400 gramlık güllaç paketi için ise, 3 litre süt ve 3 su bardağı toz şeker gerekiyor. İşte bu karışımın bir bardağını kullandım. Güllaca dökülecek şekerli sütün, kaynar olmaması gerekiyor; yoksa güllaç hamur oluyor. Soğuk olursa da güllaç sütü çekmiyor. Dolayısıyla, şekerli süt karışımının elinizi yakmayacak sıcaklıkta olması gerekli. Bir tabakta ufak parçalar halinde kırdığınız güllaç yapraklarını, süt ile ıslatın. 10 dakika kadar sütte bekleyip, biraz yumuşasınlar. Ardından çok ufak olmayan bir salata veya çorba kasesine, ıslanmış güllaç yapraklarının üçte ikisini kaseyi kaplayacak şekilde dizin. Arasına dondurmayı koyun ve üstünü geri kalan yapraklarla kapatın. Kaseyi hemen derin dondurucuya kaldırın. Yemeden 10-15 dakika önce buzluktan çıkarıp, tabağa ters çevirin. Üzerini çilekli, çikolatalı sosla süsleyebileceğiniz gibi, toz fıstık, fındık veya hindistancevizi ile de süsleyebilirsiniz. Artık o kısmı size bırakıyorum Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |