IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Portakallı Kadayıf tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
04 Haziran 2014 22:11
AftieL
Cevap: Portakallı Kadayıf tarifi

Kuş Yuvası gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
02 Haziran 2014 20:25
Seyra
Portakallı Kadayıf tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:- 250 gram tel kadayıf
- 50 gram tereyağ
- 1 su bardağı kuru kayısı (yaklaşık 100 gr) (¾’ü suda bekletilmiş, kalanı küçük doğranmış) (Toplamda 10 tane yetiyor: 8 tanesini ıslatıyor, 2 tanesini süslemede kulllanıyorsun.)
- 1 çubuk tarçın
- Yarım limon kabuğu
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
- Yarım tatlı kaşığı tarçınPortakallı harcı için malzemeler:- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Yarım portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 2 çorba kaşığı toz jelatin (Ben sevmediğim için nişastayı 3 çorba kaşığı kadar kullandım, ancak bana yine de koyu geldi kıvamı. Daha da azaltılabilir.)Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp, 16 eşit parçaya ayırın. Hafif yağlanmış tartolet ya da muffin kabına yerleştirip parmaklarınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. Bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürüp, 190 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. (Burada dikkat etmek gerekiyor, hemen kızarabiliyor.)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla birlikte bir tencereye boşaltıp, tarçın çubuğu, limon kabuğu, limon suyu ve balı ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynayınca kısık ateşte kayısılar yumuşayınca kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kayısıları bir tabakta soğumaya bırakın. Pişme suyunu tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye koyarak yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kalana dek çektirin.Portakallı harcı hazırlamak için mısır nişastasını bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin. Başka bir kasede yumurta sarısı ve balı çırpıp diğer kasedeki nişastaya ekleyerek çırpın. Kalan sütü bir tencerede kabarmaya yüz tutuncaya dek ısıtıp, kasedeki karışıma çırparak ekleyin. Karışımı bir tencereye alıp koyulaşıncaya dek pişirin. Pişirme sonrasında tel süzgeçten geçirerek başka bir kaseye alın. Vanilya, portakal suyu, portakal kabuğu rendesini de ekleyerek çırpın. Küçük bir kaseye 2 çorba kaşığı ılık su koyup jelatini serperek eritin. Erimiş jelatini diğer kasedeki portakallı harca sürekli çırparak ekleyin. (Bu işlemi yapmadım, onun yerine nişasta miktarını arttırmıştım.) Tabaktaki pişmiş kayısıları ince zar biçiminde doğrayıp, yoğurtla birlikte soğuyan harca ekleyin. Kayısı pişme suyundan ince bir fırça ya da kaşık yardımıyla kadayıflara sürün. Kadayıfları servis tabağına dizip ortlarına harçtan koyun. Her kadayıfın ortasına doğranmış kuru kayısı koyun. Tarçın serperek servis yapın.

alintidir

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı