05 Haziran 2014 20:46 | |
Elysian | Hellim Peynirli Çıtır Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gram hellim peyniri 2 adet yumurta 150 gram toz badem 300 gram tel kadayıf 1 çay bardağı sıvıyağ Hellim Peynirli Çıtır Yapılışı HELLİM peynirinin tuzunu almak için sıcak suda iki saat dinlendirin. Derin bir kapta yumurta ve toz bademi çatalla çırpın. Hellim peynirini parmak uzunluğunda ve eninde kesin. Kadayıfı elinizle didikleyip, sıvıyağla harmanlayın. Peynirleri yumurtalı karışıma bulayıp, daha sonra kadayıfa sarın. Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. sofra |