10 Haziran 2014 09:20 | |
AftieL | Cevap: Muzlu Ekmek Tarifi Bence güzel olmamıştır o, kek falan olsa neyse de mayalı ekmekle gitmemiştir. :d |
10 Haziran 2014 08:45 | |
Elysian | Muzlu Ekmek Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 adet muz 20 gram kuru maya Üç buçuk su bardağı kepekli un Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı damla çikolata Yarım su bardağı ceviz Muzlu Ekmek Yapılışı MAYAYI ılık suda eritin. Kepekli unu bir kaba alıp ortasını açın. Süt, tarçın, tuz, mayalı su ve yağı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir naylon poşete koyup ağzını bağlayın. Ilık bir yerde 2-3 saat kadar bekletin. Poşetten çıkarıp tekrar yoğurun. Hamuru elinizle açın. Ortasına muz, çikolata ve cevizleri yerleştirin. Hamuru, iç malzemesinin dökülmemesine dikkat ederek rulo şeklinde sarın. Yağlanmış uzun bir kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın. sofra |