10 Haziran 2014 08:48 | |
Elysian | Kepek Ekmeği Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 20 dilim 300 gram kepek Bir buçuk su bardağı un 4-5 su bardağı ılık su 1 çay bardağı diyet süt 20 gram kuru maya 1 tatlı kaşığı esmer şeker 1 tutam tuz 1 çay bardağı sıvıyağ 2 çay kaşığı toz karanfil Kepek Ekmeği Yapılışı Sütü ılıtıp mayayı ekleyin. Erimesi için 15 dakika bekletin. Kepek ve unu derin bir kaba alıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, esmer şeker, tuz ve toz karanfili ekleyin. Sıvıyağ ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Cıvık bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde 1 saat bekletin. Hamur kabarınca yağlanmış kalıba alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kabuk tutana kadar pişirin. Fırın sıcaklığını 150 dereceye indirin. 40-45 dakika daha pişirin. sofra |