10 Haziran 2014 20:55 | |
Amelia | Karamelize Edilmiş Soğanlı Bonfile Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Genel Bilgiler Kategori : Etli Yemek Tarifleri Mutfak : Türk Mutfağı Pişirme Yöntemi : Tencere Tarifleri Porsiyon : 6 Hazırlanma : 10 dk Pişirme : 90 dk Malzemeler - 6 Adet Dana Bonfile - 2 Adet Kesme Şeker - 8 Adet Kuru Soğan - 2 Su bardağı Sıcak Su - 1 Tatlı kaşığı Tane Karabiber - 1 Tatlı kaşığı Tuz - 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Garnitür İçin - 300 Gr Brokoli - 2 Su bardağı Su - 1 Tatlı kaşığı Tereyağı - 1 Çay kaşığı Tuz Hazırlanışı Bonfileleri teflon tavaya alıp harlı ateşte iki taraflı kızartın. Soğanları soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları ekleyin. Tuz serpip kahverengi olana kadar karıştırarak kavurun. Kesme şeker ve kırmızı şarabı ilave edip birkaç dakika daha pişirin. Tane karabiber ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip sosu 10 dakika pişirin. Bonfileleri düz tabanlı geniş bir tencereye yan yana dizin. Üzerine soğanlı sosu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Garnitür için, brokoliyi temizleyip çiçek çiçek ayırın. 2 bardak suyu tencerede kaynatın. Brokoli, tuz, ve tereyağını ekleyip 5 dakika haşlayın. Eti servis tabağına alın ve brokolileri süzüp etin yanında servis yapın. Alıntı |