23 Haziran 2014 13:11 | |
Elysian | İrmik Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Bir buçuk su bardağı+2 çorba kaşığı irmik 1 su bardağı+1 çorba kaşığı yoğurt 4 çorba kaşığı sıvıyağ 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı karbonat Şerbeti için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Kızartmak için: Sıvıyağ İrmik Dolması Yapılışı ŞERBET için tozşeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. İrmik, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve karbonatı karıştırıp 10 dakika dinlendirin. Sıvıyağı derin bir tencerede kızdırın. Karışımdan kaşık yardımıyla parçalar alıp, sıvıyağa atın. İrmik dolmaları altın sarısı renk aldığında sıvıyağdan çıkarıp, şerbetin içine bırakın. 2 dakika şerbette bekletip çıkarın. Ilık olarak servis yapın. Aşçının notu: İrmik dolması, Siirt yöresine ait bir tatlıdır. sofra |