23 Haziran 2014 13:15 | |
Elysian | Bademli Un Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 su bardağı un 1 su bardağı toz badem 250 gram tereyağı 1 su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı tozşeker 2 su bardağı süt 1 paket vanilya Süslemek için: 1 çay bardağı badem Bademli Un Helvası Yapılışı TEREYAĞINI eritip, unu ekleyin. Rengi koyu sarı olana dek karıştırarak kavurun. Ayrı bir yerde süt ve tozşekeri, tozşeker eriyene dek kaynatın. Vanilya ekleyip ocaktan alın. Una badem ilave edip karıştırın. Ardından sütlü karışımı ekleyip tekrar karıştırın. Ocaktan alıp, tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekildeki bir kalıbın tabanına badem yerleştirin. Üzerine hafif bastırarak helvayı yayın. Kalıptan ters çevirip çıkarın. Bademle süsleyip servis yapın. sofra |