IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Gökkuşağı Tatlısı Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Haziran 2014 09:55
Elysian
Gökkuşağı Tatlısı Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
4 çorba kaşığı pudraşekeri
2 adet yumurtanın akı
2 çorba kaşığı tozşeker
5-6 adet çilek
1 çay bardağı çilek likörü
1 adet limonun suyu
Bir tutam sarı gıda boyası
2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı

Gökkuşağı Yapılışı

Derin bir kapta toz krem şantiyi, sütle mikserleyin. Pudraşekerini ekleyip karıştırın. Başka bir kapta yumurta aklarını mikserle çırparak kabartın. Yavaş yavaş tozşekeri ilave ederek yumurta aklarını mikserle çırpmaya devam edin. eker iyice eridikten sonra, krem şantili karışımı ekleyip iyice karıştırın. Karışımı 3 ayrı kaba boşaltın. Birinci kaba çilek ve çilek likörünü, ikinci kaba limon suyu ve gıda boyasını, üçüncü kaba dövülmüş antep fıstığını koyup ayrı ayrı karıştırın. Silindir bir kalıbın içine önce çilekli karışımı yayıp spatula ile üzerini düzeltin. İkinci kat olarak limonlu karışımı yayıp spatula ile düzeltin. En üste fıstıklı karışımı yayıp üzerini düzeltin. Kalıbı derin dondurucuda 3 saat bekletin. Gökkuşağını servis tabağına çıkartıp, dilimleyerek servis yapın.

Aşçının notu: Bu tatlıyı, dilerseniz çikolata ile de servis yapabilirsiniz.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı