IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Haziran 2014 10:13
Elysian
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


1 lt süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
50 gr margarin
1 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya

Tabanı için:
1 paket kakaolu bisküvi

Vişne sos için:
Yarım kilo vişne
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu Muhallebi Yapılışı

Sütü tencereye alıyoruz, şeker, nişasta, irmiği ilave edip orta ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Koyu bir kıvam aldığında margarin ve vanilyayı ilave edip margarin eriyene kadar karıştırıyoruz. Geniş bir borcamın zeminini bisküvi ile kaplıyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye vişneyi, şeker ve suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz. Metal bir kaşık ile vişneleri ezerek karıştırıyoruz. 2-3 dakika kaynadıktan sonra söndürüp süzgeçten geçiriyoruz. Elde ettiğimiz vişne suyuna nişastayı ilave edip tekrar ocağa alıyoruz. İstediğimiz kıvamı elde edince ocaktan alıp hazırladığımız muhallebinin üzerine döküyoruz.. Oda ısısına gelince buz dolabında 2 saat dinlenmesi yeterli.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı