03 Temmuz 2014 17:11 | |
Elysian | Söke Pilavı Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 su bardağı pirinç Bir buçuk su bardağı sıcak su 1 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuş üzüm Yarım çay bardağı ince kıyılmış badem, tuz, karabiber 1 adet çubuk tarçın 1 adet kesmeşeker Söke Pilavı Yapılışı PİRİNCİ tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip süzün. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Dolmalık fıstık, üzüm ve bademi ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç, sıcak su, çubuk tarçın, kesmeşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyu çekene kadar pişirin. Çubuk tarçını çıkarın ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendirin. sofra |