03 Temmuz 2014 17:23 | |
Elysian | Zerdeçallı Pilav Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı ya da 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı zerdeçal 3 su bardağı su Tuz Zerdeçallı Pilav Yapılışı PİRİNCİ iyice yıkayıp, suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye yağı alıp, pirinci yağda kavurun. Zerdeçalı, 1 çay bardağı suda açıp, kalan suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 5-10 dakika demlendirip servis yapın. sofra |