04 Temmuz 2014 10:15 | |
Elysian | Croque Monsieur Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 4 adet büyük boy ekmek dilimi 2 çorba kaşığı hardal 100 gram taze kasar peyniri 100 gram salam Sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 3-4 çorba kaşığı rendelenmiş kasar peyniri Yeteri kadar tuz Croque Monsieur Yapılışı Ekmek dilimlerini bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 240 derece fırına koyun. Tek taraflarını kızartıp fırından alın. 2 adet ekmek diliminin üzerine hardal sürüp, dilimlenmiş kasar peyniri ve salam yerleştirin. Kalan dilimleri üzerlerine kapatıp, iki adet sandviç elde edin. Sos için tereyağını eritin. Un ekleyip karıştırın. Un köpük köpük olduğunda, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Sostan kabarcıklar çıkmaya başlayınca ocaktan alın. Ekmek dilimlerini pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, kasar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 240 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. sofra |