04 Temmuz 2014 12:37 | |
Elysian | Tahin Pekmezli Katmer Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı tahin 2 adet yufka 2 çorba kaşığı tozşeker 1 su bardağı file antepfıstığı Üzerine: 1 su bardağı antepfıstığı Tahin Pekmezli Katmer Yapılışı YUFKAYI düz bir zemine yayın. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 1 çorba kaşığı tozşeker ve yarım su bardağı antepfıstığı serpin. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Dilimleyip, üzerine antepfıstığı serperek servis yapın. sofra |