IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Çilekli Yoğurtlu French Pasta Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
16 Temmuz 2014 16:34
Amelia
Çilekli Yoğurtlu French Pasta Tarifi

Malzemeler
125 gram çilek
125 gram light yoğurt
2 çorba kaşığı pudraşekeri
3 adet yumurtanın akı
Bir buçuk çorba kaşığı esmerşeker
200 gram çırpılmış krem şanti
3 adet yaprak jelatin
1 adet pandispanya
Çilek sosu için:
250 gram çilek
Yarım su bardağı su
3 çorba kaşığı esmer şeker
1 adet jelatin
Çilekli Yoğurtlu French Pasta Yapılışı
Çilek, light yoğurt ve pudra şekerini 10 dakika blenderden geçirin. Bir kasede yumurta akı ve esmerşekeri akıcı bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın. Bu karışımı çırpılmış krem şanti içine katın ve mikserin düşük seviyesinde 5 dakika daha çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı çilekli harçla birleştirip çırpma teliyle karıştırın. Yumuşatılmış jelatini az suda kaynatıp bu karışıma ekleyin. Diğer tarafta çilek sosu için çilek, su ve esmer şekeri kaynatın. İçine yumuşatılmış jelatini ilave edip eritin. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Kelepçeli kalıbın içine pandispanyanın yarısını yerleştirin. Üzerine krem şantili karışımın yarısını ve çilekli sosu yayın. İkinci katı üzerine kapatıp kalan krem şantili karışımı yayın. Derin dondurucuda 4 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

Alıntı

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı