16 Temmuz 2014 16:40 | |
Amelia | Ev Yapımı Oreo Tarifi Malzemeler 1+1/4 cup un (155 gr.) 1/2 cup kakao (45 gr.) 1 çay kaşığı karbonat 1/4 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı tuz 1 +1/4 cup şeker ( 250 gr.) 140 gr. oda sıcaklığında tereyağı 1 büyük yumurta Ev Yapımı Oreo Yapılışı Fırınımızı 170 C'de ısıtalım. Tepsilerimizin tabanına pişirme kağıdı serip hazırlayalım. Mutfak robotunda kuru olan bütün malzemeyi karıştıralım. Tereyağı ve yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Hamur kabın içinde toparlanınca hamurumuz hazır demektir. Bir tatlı kaşığı kadar hamurdan alıp tepsimize aralıklı bir şekilde dizelim. Üstünü elimizi ıslatıp hafifçe düzeltelim. Aralıklı bir şekilde dizmemiz çok önemli, çünkü kabaran bir hamur, birbirine yapışmamalı. 7- 8 dk. Isınmış olan fırınımızda pişirelim.Tepsiyi bir kez çevirelim ki iki tarafıda eşit pişsin. Soğutma teline alalım. Dolgu Kreması : 50 gr. tereyağı 40 gr. bitkisel margarin ( teremyağ kullandım) 1 +1/2 cup pudra şekeri (180 gr.) 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı nutella Tereyağını ve margarini düşük devirde krema olana kadar karıştıralım. Şekeri ve vanilyayı ekleyip hızlı devirde 3-4 dk. çırpmaya devam edelim. Kremamız hazır olunca isterseniz yarısına nutella ekleyebilirsiniz. Alıntı |