IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Konu: Abajur Kurabiye Tarifi Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Ağustos 2014 18:05
coquettishness
Cevap: Abajur Kurabiye Tarifi

Harika görünüyor @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bana bundan yapar mısın :o
08 Ağustos 2014 18:03
Elysian
Abajur Kurabiye Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
200 gram tereyağı
100 gram pudraşekeri
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı kakao
50 gram ince kıyılmış bitter çikolata ya da sütlü çikolata
50 gram fındık, badem ya da ceviz içi
İki buçuk su bardağından az un

Süslemede kullanılan glazür için:
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı pudraşekeri
1-2 damla limon suyu

Abajur Kurabiyeler Yapılışı
Öncelikle kullanacağımız yumurta ve tereyağı gibi malzemeleri kurabiye yapımından en az bir saat
önce buzdolabından çıkarmaya dikkat edelim. 2Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağını, pudraşekeri ile
çırpıyoruz. Yumurta sarısını, kakao, çikolata ve ince çekilmiş fındık içini ilave edip, unu da katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Streç filme ya da buzdolabı poşetine sarıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz.

ABAJUR FORMU İÇİN
Ben minik tartölet kalıplarından faydalandım. Tart hamurunu tartölet kalıplarına yerleştirdikten sonra yarısının üzerlerine nohut, fasulye gibi bakliyatlar kullanarak ağırlık yaptım, içlerinin de kabarmaması için. Bu ortaları çukur kalan kurabiyeleri, pişmaniye doldurarak kullanacağız.
Kalan tartlarımızın içine ise hiçbir şey koymuyoruz, bu kez tam tersine onların da içlerinin kabarmasını istiyoruz.
Çünkü abajurların üst kısmında yer alacak bu kurabiyeleri kürdanla tutturduğumuzda uzun süre
dayanıklı olması gerekiyor. Yoksa kırılıp bir süre sonra düşebilirler.
Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 170 derecede, 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Ve üzerini süslemek için, ben yine dayanıklı ve güzel görüntü oluşturmaya yardımcı olan glazürden
faydalandım. Beyaz renkte hazırladığımız glazür ile abajurlarımızın üzerine puantiyeler yapalım. İki kurabiyeyi tutturmak için kürdan kullanıp, pişmaniye süslemesini de yapınca son şekillerini
almış oldu kurabiyelerimiz.

sofra

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı