08 Ağustos 2014 19:49 | |
AfraN | Cevap: Fransız Mutfağı'ndan Kestaneli Monblan Turtası Tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hep tarif veriyon bir günde kargo ile yolla bi tadına bakalım Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
08 Ağustos 2014 19:26 | |
Elysian | Fransız Mutfağı'ndan Kestaneli Monblan Turtası Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 8 adet yumurta, 1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker, 1 tatlı kaşığı vanilya, iki buçuk çorba kaşığı un, iki buçuk çorba kaşığı patates unu, 2 çorba kaşığı margarin, krema için: 2 paket krem şanti, 2 su bardağı soğuk süt, 750 gram kestane şekeri, pandispanyayı ıslatmak için: 2 kahve fincanı ahududu şurubu Hamur için derin bir kasede 4 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, tozşeker ve vanilyayı, boza kıvamına gelene dek 10-15 dakika çırpın. Elenmiş un ve patates ununu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini katıp karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Diğer yandan krem şantiyi soğuk sütle birlikte iyice çırpın. Donması için buzdolabında yarım saat bekletin. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kestiğiniz kısımları ahududu şurubu ile ıslatın. Altta kalan pandispanyanın ortasına kremanın yarısını sürün ve kıyılmış kestane şekerlerinden yayın. Üzerine diğer katı yerleştirin. Kalan krema ile turtanın üzerini kaplayın ve kıyılmış kestane şekeri serpiştirin. Sofra |