30 Ağustos 2014 19:51 | |
Lcia | Kupta Muhallebili Kemalpasa Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KemalPaşa için malzemeler; yarım paket. kemalpaşa 1 su bardağı. toz şeker 2 su bardağı. su Muhallebi için; 1 lt süt 5 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket sıvı krema(200ml) Üzeri için; Fıstık,ceviz Yapılışı; Öncelikle kemalpaşa tatlısını pişirmek için su ve şeker kaynatılır ve kemalpaşalar içine atılır. Yumuşayıp şerbeti çekene kadar pişirilir. Daha sonra muhallebi için Krema ve vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınarak karıştırarak pişirilir. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alınır ve 10-15dk soğumaya bırakılır. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edilip ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpılır. Kuplara 1-2 adet kemalpaşa konulur ve üzerine muhallebi pay edilir. Daha sonra üzeri fıstık vb.süslenip buzdolabında soğuduktan sonra afiyetle yenir. |