02 Eylül 2014 20:18 | |
Lcia | Fındıklı Gül Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 125 gram tereyağı veya margarin(oda ısısında yumuşamış) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı sirke Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Alabildiğince un Şerbeti için; 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1-2 damla limon Yapılışı; Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Öncelikle şerbet malzemeleri olan su ve şeker tencereye alınır. Ve ocağa konur şeker eriyene kadar karıştırıp şeker eridikten sonra karıştırmayı bırakıyoruz ki şerbet daha sonra şekerlenmesin. Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika daha kaynatıp ocağın altı kapatılır. Margarin veya tereyağı mutlaka oda ısısında yumuşamış olmalı. Tüm malzemeler karıştırılır. Kulak memesi kıvamında olana dek un eklenip yoğrulur. Daha sonra merdaneyle ince bir hamur açılır ve çay bardağıyla yuvarlaklar kesilir. 2 baş tarafına 1 er fındık konur ve 3 yuvarlak parçayı fotoğraftaki gibi yan yana dizip yuvarlanır. Ardından tam ortasından kesilir ve tepsiye dizilir. 170-180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pişen gül tatlımızı fırından aldıktan 1-2 dakika sonra ılık şerbeti döküp dinlenmesi için bir kenara alıyoruz. Tatlımız 3-4 saat dinlendikten sonra servise hazır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Afiyet Şifa Olsun... |