IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Konu: Mihrimah Revani Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler

Your browser doesn't have Flash, Silverlight or HTML5 support.


Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Eylül 2014 22:53
Seyra
Mihrimah Revani


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

15 adet yumurta
400 gram un
250 gram irmik
Şerbeti için:

6 su bardağı süt
4 su bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
Fırın kabını yağlamak için:

1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:

4 yemek kaşığı karamel sos


NASIL YAPILIR?

Tatlının şerbetini hazırlamak için; süt, çiğ krema, vanilya ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğuması için bir kenarda bekletin.
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına aktarın. Mikser ile yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın.
İrmik ve elenmiş unu, ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Hazırladığınız revani karışımını tereyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı dilimleyin.
Tatlı dilimlerinin üzerine karamel sos sürdükten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı