09 Eylül 2014 20:57 | |
Seyra | Kremalı Mantar Soslu Penne Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 1 paket penne makarna 8 su bardağı su 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Kremalı mantar sosu için: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 300 gram mantar 1 su bardağı krema 1/2 su bardağı süt 4 yaprak fesleğen 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber Servisi için: 4 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri NASIL YAPILIR? Suyu derin bir tencereye aktarın. Zeytinyağı ve tuz ilavesi ile makarnayı haşlamak için kaynatın. Kaynayan suya penne makarnaları aktarın ve damak tadınıza göre 10- 12 dakika kadar haşlayın. Kremalı mantar sosu hazırlamak için; nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları ince ince dilimleyin. Sarımsakları bütün olarak bıçağın tersi ile ezin. Fesleğen yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Lezzetlerini vermesi için ezilmiş bütün halde olan sarımsakları, zeytinyağında bir dakika kadar soteledikten sonra çıkartın. Dilimlenmiş mantarları ekleyin ve sulanmaması için; yüksek ateşte 3- 4 dakika kadar soteleyin. Sote mantarlara, krema ve kıyılmış fesleğenleri de ekledikten sonra sosu 2 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Haşlanan ve suyunu süzdüğünüz penne makarnayı bekletmeden sos tenceresine aktarın ve karıştırın. Kalan tereyağı, süt, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi de ekledikten sonra makarnayı sosu ile 2 dakika daha pişirin. Kremanın katılaşmaması için sıcak olarak bekletmeden, parmesan peyniri ilavesi ile servis edin. Makarnayı en yakın arkadaşı bilen tüm sevdiklerinizle paylaşın. |